Potřebujete se každé ráno nastartovat šálkem voňavé kávy? Chcete, aby Vás káva nejen povzbudila, ale také jste si užili její chuť? V tom případě je na čase, poohlédnout se po kávovaru, který bude vyhovovat Vašim požadavkům.

Zajímá Vás jaké kávovary jsou nyní na trhu a jak se pohybují jejich ceny? Vybírat můžete v několika kategoriích dle druhu kávy, kterou preferujete.

Kávovary na kapsle

Pokud máte rádi kávu s různými příchutěmi, pak doporučujeme pořídit si kávovar na kapsle. Jsou moderní, designové a barevně se dají sladit s Vaší kuchyní. Kapsle jsou v mnoha příchutích a to i bezkofeinové pro děti.

Kapslové kávovary jsou buďto na kapsle s čárovými kódy, u kterých si musíte zvolit velikost kávy už při koupi kapslí. Nebo kávovary na kapsle, u kterých si volíte sami velikost kávy jednoduše podle toho kdy zastavíte vodu na kávovaru.

Výhody: káva je opravdu rychle připravená, má příchuť kterou chcete a pořizovací cena kávovaru není příliš vysoká.

Nevýhody: kapsle musíte používat většinou jen od jedné značky, a to od značky daného kávovaru a jejich cena v přepočtu na jednu kávu vychází poměrně draze.  (8,- až 10,-Kč).

Pákové kávovary

Manuální či takzvané pákové kávovary jsou klasika špičkových kaváren. Jsou oblíbené hlavně mezi zákazníky, kteří preferují klasického „turka“. Nejsou opatřené mlýnkem, musí se káva do nich namlít nebo se musí kupovat mletá. Příprava kávy v pákových kávovarech je trochu náročnější, je třeba vyndat páku, napěchovat kávu, poté páku vrátit. Ale ta chuť pak stojí za tu námahu. Pákové kávovary už mají i cappuccinátor, což je vlastně napěňovací tryska se kterou si můžete vytvořit mléčnou pěnu.

Výhody: nízká pořizovací cena

Nevýhody: náročnější příprava

Automatické kávovary

Pro rychlejší a pohodlnější přípravu kávy slouží automatické kávovary. Jejich vlastnosti a funkce se liší podle výrobce a ceny. Mají svůj mlýnek na kávu, takže kupujete zrnkovou kávu. Většina z nich má automatické čištění, které Vám nahlásí sám kávovar.

Ty lepší z nich dokáží vyrobit Cappuccino či Café Laté přímo jedním stisknutím tlačítka, takže pokud jste příznivci mléčných kávových nápojů, určitě budete nadšení.

Výhody: káva jedním stisknutím tlačítka, jednoduché čištění

Nevýhody: vysoká pořizovací cena

Nabídku některých kávovarů najdete na našem www.eshop.sbbelektro.cz

Kávovary si můžete také prohlédnout přímo na prodejně Elektro Šindler v Brumově.