Vážení zákazníci,

s politováním Vám musíme oznámit, že skupina………. ukončuje dodávky elektřiny a plynu na českém energetickém trhu……

Co to pro Vás znamená?

Dodávky energií bude pro Vás zajišťovat tzv. Dodavatel poslední instance, a to po dobu následujících 6 měsíců. Právo zajištění kontinuální dodávky prostřednictvím Dodavatele poslední instance Vám vzniká ze zákona a nemusíte se tak obávat přerušení dodávek do Vašich odběrných míst.

Otázky a odpovědi

Kdo je dodavatel poslední instance?
Dodavatel poslední instance (DPI) je subjekt na trhu s elektřinou a zemním plynem, který má v zákonem stanovených případech povinnost dodávat elektřinu a zemní plyn zákazníkům za ceny stanovené Energetickým regulačním úřadem. DPI je povinný dodávat Vám komoditu ve smluveném rozsahu do doby, než si zvolíte nového dodavatele, nejdéle však po dobu 6 měsíců ode dne ztráty způsobilosti dodavatele, dodávat Vám elektřinu a/nebo zemní plyn.

Do kdy musím platit zálohy za dodávky elektřiny/ plynu?
S ohledem na to, že dodavatelské společnosti skupiny Bohemia Energy budou svým zákazníkům dodávat elektřinu do 14. 10. 2021, zemní plyn do 17. 10. 2021, je nutné, aby zákazníci uhradili zálohové platby i za říjen. Tyto budou řádně vyúčtovány v konečné faktuře poté, co obdržíme fakturační data od příslušných provozovatelů distribučních soustav.

Kdy obdržím konečné vyúčtování?
Konečné vyúčtování Vám naše společnost vystaví nejpozději do 4 týdnů ode dne dodání potřebných dat od příslušného provozovatele distribuční soustavy.

Platil jsem Vám platby formou SIPO, budu si muset rušit SIPO platby sám?
SIPO není potřeba rušit. Dodavatelské společnosti skupiny Bohemia Energy nebudou odesílat na Českou Poštu požadavky na platbu SIPO a Zákazníkovi se tak naše zálohy na SIPO lístku neobjeví. Naopak, měli by mít počínaje listopadem na SIPO lístku zálohy od nového dodavatele.

Budou mi vráceny přeplatky?
Samozřejmě. Naše společnost nekrachuje, ale utlumila činnost tak, aby mohla svým závazkům vůči dodavatelům, zákazníkům a zaměstnancům dostát řádně a dle příslušných právních předpisů.

Mohu zadat samoodečet k datu ukončení dodávkové smlouvy s Vaší společností?
Samozřejmě můžete. V takovém případě kontaktujte prosím svého nového dodavatele a/nebo DPI, kterému tento samoodečet nahlásíte.

Co se stane, pokud neuzavřu novou dodávkovou smlouvu s jiným dodavatelem?
V případě, pokud neuzavřete novou dodávkovou smlouvu s jiným dodavatelem ve lhůtě do 6ti měsíců ode dne zahájení dodávky v režimu DPI, můžete se ocitnout v režimu neoprávněného odběru, se všemi z toho spojenými konsekvencemi.

Hrozí mi v souvislosti s ukončením dodávkové smlouvy s Vaší společností nějaké sankce?
Nikoliv. S přechodem k novému dodavateli, stejně jako s přechodem do režimu DPI, nebude naše společnost spojovat žádné sankce.

Co když mám s Vámi uzavřenou dodávkovou smlouvu, ale zatím od Vás neodebírám?
V takovém případě doporučujeme kontaktovat Vašeho stávajícího dodavatele o potvrzení platnosti Vaší dodávkové smlouvy. Pokud naše společnost dosud nezahájila dodávku do Vašich odběrných míst, nebude se Vás přechod do režimu DPI týkat.

Nově nabízíme uzavření smlouvy se silným parnerem poskytujícím dodávky energií – MND.  V případě zájmu, stačí přinést poslední roční vyúčtování energií, na základě kterého Vám vypracujeme cenovou nabídku.

Volejte na tel. číslo: 603 232 841 nebo navštivte naši prodejnu Elektro Šindler.