KLIMATIZACE

Většina lidí si dovolenou u moře nedokáže představit bez klimatizovaného pokoje. V posledních letech jsou parná léta už i u nás, tak proč si nedopřát klimatizaci i doma? Člověk unavený po náročné práci, doma jistě ocení příjemný odpočinek v klimatizovaném pokoji. Navíc v parném létě, kdy jsou byty a zvláště panelové, vyhřáté od denního slunce, bývají i noční teploty velmi nepříjemné a spánek je tak často přerušovaný a nedostatečný.

Co je to vlastně klimatizace?

Klimatizace je zařízení na úpravu vzduchu v místnosti. Dokáže vhánět nejen studený, ale také teplý vzduch.  Takže se dá použít i jako velmi ekonomicky výhodný zdroj topení v přechodném období, na jaro či podzim.

Dělíme je na kompaktní, kam patří mobilní klimatizace, což je vlastně pouze jedno zařízení s kompresorem, kondenzátorem a výparníkem. A split klimatizace, které mají dvě části, venkovní a vnitřní. K těmto klimatizacím patří také multi-split klimatizace, které mají jednu venkovní jednotku a více vnitřních.

Jakou klimatizaci vybrat?

Říkáte si, že byste si také rádi pořídili klimatizaci, ale její zabudování do bytu je příliš komplikované? V tomto případě je jednodušší si pořídit mobilní klimatizaci, kterou můžete přenášet z místnosti do místnosti. Výhodou je jednodušší montáž, ale její nevýhodou je vyšší hlučnost a menší účinnost. Je ideální hlavně jako řešení na chatu či chalupu nebo do menších místností.

Mobilní klimatizace ovšem plně nenahradí splitové jednotky. Při výběru těchto klimatizací se musíte zaměřit nejprve na výkon, který je důležitý kvůli velikosti místnosti. Dalším kritériem pro výběr jsou také funkce klimatizací. Některé dokážou například čistit nebo odvlhčovat vzduch. Zajímejte se také, o energetickou úsporu s jakou jednotky pracují. Většina z nich, už má invertní kompresor, který zabezpečí energeticky výhodný provoz.

Firma „Elektro Šindler“ v Brumově – Bylnici působí na trhu již řadu let. Nabízí, prodává a montuje velmi kvalitní klimatizace do domů, bytů i kanceláří. Zajistí kompletní řešení, včetně plánu, dodávky a montáže. Nemusíte se tak o nic starat. Pouze si vyberete vhodnou klimatizaci, která svým designem zapadne do Vašeho interiéru. Všechny typy klimatizací si můžete přijít prohlednout na prodejnu v Brumově – Bylnici.

Celou nabídku firmy „Elektro Šindler“, včetně cen klimatizací, naleznete na jejím e-shopu: www.eshop.sbbelektro.cz

Dopřejte si i vy příjemné klima v bytě.

Družba 1180/8

Brumov-Bylnice

tel.: 731 495 597

www.elektrosindler.cz